maanantai 10. marraskuuta 2008

Matkamuisteloja, osa 1

Vuosi sitten kesällä mun kaveri Indy-flätti oli kesätöissä Pietarsaaressa. Se oli siellä eläinlääkärinkoirana.Yks päivä me sit mamman kanssa hypättiin junaan ja tsuk-tsuk-tsuk, suhistettiin sinne kyläilemään.Indyn ja sen Äipän piti tulla meitä Pännäisiin vastaan, mut sit niille tulikin kiirustapaus ja meidän piti omin neuvoin löytää Pietarsaaren bussiasemalle. Kiltti bussikuskisetä onneks otti meiät kyytiin sieltä Pännäisistä ja vei perille. Kiitti bussikuskisetä!Siel me sit hengailtiin aikamme: sit yhtäkkiä kuulin ku joku huus et "Wappu, här kommer jag!"Se oli Indy, joka oli ruvennu ihan ruåttalaiseks. Onneks se sitte praatas kummiski suomea, ku en mä sitä ruåttia, vaik oonki Sippoosta kotosin. No sielt ne joka tapauksessa huristi, Indyn upouudella autolla. Se oli semmonen varmariauto ja lemusti ihanasti lehmuilta ja possusilta.
Ja arvatkaa mitä, ne oli käyny ostamassa pumpurilaisia ja ranskiksia, ihan meitä varten!


Sit me mentiin tsillaileen Indyn kämpille. Sil oli tosi kuuli parveke!


Seuraavana päivänä me mentiin Fäbodaan piitsillePaluumatkalla piitsiltä me mentiin viel kattoon ku poniheposet juoksi ympyrää pellolla. Semmosta sanotaan ravikilpailuiks.Monena aamuna me nukusteltiin myöhään. Indyn Äippä joutu lähteen töihin parantaan muita koiria ja muitakin elukoita, mut me kun oltiin lomalla ni me koisittiin niin pitkään ku huvitti. Sit me tassuteltiin eripuolilla puistoissa ja kaduilla ja vähän jokapuolella.

Vikana aamuna me mentiin sit Indyn työpaikalle! Siel oli jotenkin tutunhajustaja sit mä tajusin et me oltiin eläinlääkärissä! Mut siellä olikin ihan kuulia, me tutkittiin se paikka läpikotasin ja nuuskuteltiin keitä kaikkia siel oli käyny. Kaameesti porukkaa siel olikin rampannu!

Ton työelämääntutustumisen jälkeen meiän pitikin lähtee junalle, ku se oli tullu hakeen meitä. Mä olin niin väsyrasittunu kaikesta touhusta et nukuin melkeen koko matkan ja yhtäkii me oltiinkin sit taas Hesassa juna-asemalla elikkäs steissillä.

Semmonen oli mun Pohojanmaan lomareissu.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mää tiiän sen Pohojammmaan. Mollaan ajettu sitä ohi. Olipa sulla hyviä lomamuistoja! Näyttiki tosi viihtysältä siellä sun Indy-kamelin luona. Parvekkeet on hyviä ja käytännöllisiä.

wappu kirjoitti...

Siellä oli tosi siistiä siellä Pohojanmaalla. Menisin uudstaankin mut nyt Indy ei oo siellä enkä tunne sieltä muita... Toi INdyn parveke oli paljon käytännöllisempi ku mun.Mun parvekkeelta ei näy tolleen ulos.