tiistai 15. syyskuuta 2009

Reissumuisteloita, osa 2

Kun toi Nakki kirjotteli reissumatkoistaan sen lokissa, ni mä aattelin et jatkan kans mun reissuista kertomista. Mä sillon joskus kirjotin kuinka olin siel Pietarinsaaressa mun kaiffarin Indyn luona. No sit kerran, aikas kauan kauan sitten me oltiin Indyn kanssa mökkeilemässä Pruumarvissa. Se on melkosen kaukana, sinne pitää mennä autolla ainaski miljoona tuntii.

No me siis hurutettiin sinne Indyn autolla mun ja Indyn mammojen kanssa. Sinne piti viimetteeks ajaa sellasta maalaistietä pitkin. Ei ollu asvalttia eikä kerrostaloja tien varrella, ei oikeestaan taloja paljon olleskaan. Mettää vaan ja merihaisua tuoksahteli välillä ikkunasta sisään. Se näytti ihan paratiisilta. Tehän tiiätte et paratiisissa on aina joku kärmes. Arvatkaa mitä täällä oli? No poniheposia! Ja monta!

Mammat meni niillä poniheposilla jokapäivä mettään, mikä ainakin musta oli too-si epäilyttävää! Mut muuten siellä oli tosi paratiisimaista ja hienoa. Oli mutarantsua ja mätäkaislikkoa ja peltoa ja mettää. Ja me saatiin käydä uimistelemassa ihan millon vaan haluttiin! Ja tietty me rillattin ja tehtiin muutakin kesäruokaa, niinku spakettia. Ja arvatkaa mitä! Mä kävin saunomassa! Musta saunominen on kyl vähän yliarvostettua, siin tuli vaan kuumispuumis ja hiki, niin et piti juua vettä merestä (se oli parempaa ja auttavampaa ku vesi kupissa).

Yhtenä iltana sitte oltiin metsäpeltolenkillä ku yhtäkkii haistettiin jotain kummaa... hajun päässä oli ihanku sellanen oudonhajunen koiravauva... me ois otettu se atoptiolapseks, mut mammat vaan rupes huiskimaan ja vetämään meitä pois siitä. Sanovat et supikoiraan ei saa koskea, ku sil voi olla raivoja ja kirppuja ja muuta. No se olikin aika tylsä sintti, maata röhnötti vaan paikallaan ja tillitti meitä kierosilmillään. Kun me sitten tultiin samaa kautta myöhemmin takas ni sitä rääpälettä ei näkyny missään, sen äiskä oli kait hakenu sen kotio.

Siel tapahtu muutakin jänskää, joku haukka pölli kanoja sieltä pihasta ja me nähtiin sellanen jääättiläääishauki (paino ainakin kymmenen lampurin verran) jonka yhet setät oli tunkenu sellaseen saaviin niitten veneeseen.

Mä otin sielt matkamuistoks ihanaa mutarantalemukkia, mut mamma pilas sen ku se suihkutti mut ja laitto piparminttusamppoota mun turkkiin. Ihan törkeetä tollanen, tuhota nyt toisen matkamuistikset. En mäkään oo esim. pissiny sen Tuplin tai Putapest- t-paitojen päälle.

Sori muuten et mulla ei oo laittaa kuvia tähän, meillä on vaan jotain kytysiä paperista tehtyjä kuvia sieltä, ei oikeita kuvia ollenkaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siis eikä! Huiskuttaa nyt hukkaan kaikki hienot tuoksut! Meilläki käy samalla tavalla joskus, ku ensin on saatu tosi mehevät haisut turkkiin ni sit joudutaan johonki tuoksusamppoopesulle. Tosi epistä!
Sulla on muuten ollu hieno lomamatka. Matkailu on ihan oikeesti avartavaa, ku näkee uusia paikkoja ja eläimiä.

wappu kirjoitti...

Joo eiks oo törkeetä! Nyt se puhuu et pitäis taas supsuttaa mun turkkia viikonloppua varten, ku mennään leirille ja siel pitää laittautua. Laittautuis ite, se kaipaa sitä enemmän!